I jakten på godt pålegg forsøker jeg å finne en god måte og lage krydderskinke. Krydderblandingen er stort sett som dette:
- Karve
- Pepper
- Koreander
- Stjerneanis
- Feniknel
Varmes i panne til oljen kommer ut og knuses i Morter med:
- Oregano
- Estragon
- Majoram
Forsøk 2
Helt vanlig skinkestek med svor ferdig innbundet. I dette tilfelle «Best Pris» skinke som ikke er tilsatt noe som helst.
Skinken ble tatt ut av innpakningen i og med at jeg er usikker på hvor sous vide vennlig den plasten er. Skyll, tørk skinken og vakumer
Bades i sous vide på 62.8 grader i 6:38 timer.
Tallene er hentet fra app’n PolyScience Sous Vide Toolbox som du finner på Appstore. Ufattelig dårlig grafisk grensesnitt og brukerfientlig som fy, men tallene som kommer ut er ofte gode rettesnorer.
Forsøk 1
Rundstek kjøttet. Sett på nett eller bind opp. Vakumer og sett i sous vide i 1,5-2 timer på 65 grader.
Straks etter ferdig. I is bad ca 5 min.
Så i kjøleskap.
Resultatet ble helt ok…
Be First to Comment