Kyllinglår har jeg aldri helt fått bra til, hverken på grillen eller i ovnen – men nå med sous vide lett tilgjengelig har kyllinglårene langt på vei blitt perfekt tilberedt.
Oppskrift:

Røkt paprika, Pepper, Chili, Karve, Hvitløk, Oregano, Basilikum og olivenolje
Kyllinglår – det antall du måtte trenge
Krydre etter ønske.
Vakumer og legg i sous vide i minst.
4 timer på 65 grader.
Diverse rotgrønnsaker
Små poteter
Skjær rotgrønnsaker i staver.
Skjær potetene i båter.
Krydre etter ønske.
Vakumer og legg i sous vide sammen med kyllingen.
Gå og gjør noe annet i minst 3,5 timer. 4 eller 5 timer går også helt fint.
Etter minst 3,5 timer, sett ovnen på 200 grader. Ta ut posen med rotgrønnsakene og spre dem i en langpanne. Hell over olivenolje og en dæsj madonsalt.
Stek i ovnen til potetene og rotgrønnsakene er møre (ca 10-15 minutter)
Ta ut langpannen. Sett ovnen på grill, max temp. (250 grader) Ta ut kyllingen av sous viden og legg den opp på rotgrønnsakene. Sleng på et par sitroner skåret i båter og sett det hele inni ovnen igjen ca 5 -10 cm fra grillelementet.
Følg med – dette går fort – når du ser skinnet begynner å bli sprøtt, ta ut langpannen og server med pesto og hjemmelaget majones.
Be First to Comment