Andebryst og no’ rester

Noen anbefalte meg å lage andebryst i sous vide, så da måtte jeg jo prøve. Det gikk slik:

Jeg gikk for en temperatur på 58 grader og 3 timer. Hentet den infoen fra siden til Sous vide Norge. http://www.sousvidenorge.no/butikk/informasjon/tid-og-temperatur.

Brystene ble snittet, pepret, pyntet med en stjerneanis, vakumert og droppet i vannbadet. De badet i litt over fire timer i stedet for 3, uten at det gjorde noe med kvaliteten. Til slutt stekte jeg dem på skinnsiden i varm panne med litt olivenolje og serverte.

På forhånd hadde jeg laget følgende tilbehør:

  • Fenikkel og selleri, skivet og bråstekt mørt i olivenolje. Saltet, pepret og rørte i litt honning til slutt.
  • Spinat. Dampet i olivenolje. Smakt til med salt, pepper og et knust hvitløksfedd.
  • Frierte kroketter laget på gårsdagens potet og rotgrønnsakpuré.
  • Estragon saus. ca 2 dl vann, en buljongterning, kraften fra andebrystene og estragon. Samkt til med salt, pepper og tyknet med maizena.

Resultat – møre og nydelig smak, men er usikker på om det tilførte noe. Synes jeg får like godt resultat ved å steke skinnsiden i panne og deretter 10-15 minutter i ovnen.

Siste innlegg

Arkiv

Stikkord

Kategorier

september 2017
M T O T F L S
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Sider

Siste kommentarer

    Meta

    Gunnar Written by:

    Be First to Comment

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *